vrijdag 26 maart 2010

Mihoen met paprika, champignons en omelet

Als ik mihoen klaar maak, breek ik de droge mihoen eerst in kleinere stukken. Dan mengt het makkelijker met de rest van de ingrediënten. Als je dit gerecht iets pittiger wilt, dan kun je nog een theelepel sambal door het sausje roeren.


Mihoen met paprika, champignons en omelet

(2 personen)


  • 125 gram mihoen
  • 2 eieren
  • 2 el melk
  • peper, zout
  • 2 klontjes boter
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 worteltjes, in kleine stukjes
  • 125 gram champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika, in korte reepjes
  • 150 gram tauge
  • 25 gram cashewnoten, grof gehakt
  • 3 el zoete chilisaus
  • 1/2 el sesamolie
  • 1/2 el vissaus
  • 1 el gembersiroop


Kook de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. Doe over in een zeef, spoel even met koud water en laat uitlekken tot verder gebruik.
Klop 1 ei los met 1 eetlepel melk en wat peper en zout. Verhit een klontje boter in een kleine koekenpan. Bak van het ei een dunne omelet. Doe hetzelfde met het andere ei. Snijd de omelet in dunne reepjes. 
Verhit in een wok de olie. Bak de wortelblokjes 3-4 minuten. Voeg dan de champignons en uitgeperste knoflook toe. Bak nog 3 minuten. Voeg de paprika toe en een klein scheutje water. Leg een deksel op de pan en laat 3-4 minuten smoren. 
Roer in een kommetje de chilisaus, sesamolie, vissaus, gembersiroop en een lepel water door elkaar. 
Doe de taugé en de mihoen bij het groentemengsel in de pan. Meng en laat onder voortdurend omscheppen heet worden. Schep dan het sausje erdoor en laat dit ook warm worden. Schep op het laatste moment de omeletreepjes en de cashewnoten erdoor. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten