woensdag 10 maart 2010

Yoghurtkardemompudding met sinaasappel

Dit is het toetje van afgelopen zaterdag. Dit is een Ballymaloerecept. Om precies te zijn, ik heb het gemaakt als onderdeel van mijn examenmenu daar. En met kerst hier. Beide keren met granaatappelpitten in rozenwater. Deze keer met sinaasappelpartjes in oranjebloesemwater.

Gelatine heeft tijd nodig om stijf te worden. Maak de pudding daarom het liefst een dag van te voren. 


Yoghurtkardemompudding    

(6 personen)
 • 8-10 groene kardemompeulen
 • 2 dl room
 • 2 dl melk
 • 100 gram suiker
 • 5 blaadjes gelatine
 • 4 dl yoghurt
 • 2 sinaasappels
 • oranjebloesemwater naar smaak
Breek de kardemompeulen open en peuter de zaadjes eruit. Stamp deze fijn in een vijzel. 
Verhit de melk en de room met de suiker in een pan met een dikke bodem. Roer totdat de suiker is opgelost. Voeg dan de kardemom toe. Breng het mengsel tot net tegen de kook aan. Zet dan het vuur af en laat het 5 minuten trekken. 
Week ondertussen de gelatineblaadjes minimaal 5 minuten in koud water. Knijp ze uit en roer ze door het nog behoorlijk hete mengsel. Zorg ervoor dat de gelatine goed oplost. Laat het mengsel verder afkoelen tot kamertemperatuur. 
Klop vervolgens de yoghurt en het kardemommengsel door elkaar. Vul hiermee 6 kleine schaaltjes of kopjes. Laat minimaal een nacht in de koelkast opstijven. 
Schil de sinaasappels zo dik dat je ook het wit meeschilt. Vang het sap op. Snijd de partjes tussen de vliezen uit. Knijp de vliezen uit voor nog een beetje meer sap. Meng het sap naar smaak met het oranjebloesemwater. Begin met een paar druppels. Leg de partjes in het sap. 
Voor het serveren snijd je puddinkjes los uit het vormpje en lost ze op een bordje. Leg de sinaasappelpartjes eromheen en bedruppel met het sap. 

1 opmerking:

 1. leuke foto! ik ben vergeten foto's te maken van de food court in Siam (Bangkok), maar ik zal vast wel van de stalletjes die op straat staan (in Thailand en Vietnam) nog fotoos maken.
  Btw, wat voor verjaardagstaart heb je gemaakt voor die manlief?

  BeantwoordenVerwijderen