vrijdag 19 maart 2010

Toetje met cake en custard en peer

Doe maar een prutjetoetje, zei manlief. En daar bedoelt hij dit mee. Het is een afgeleide van de trifle, maar dan wel heel anders. Ik durf het ook geen trifle te noemen, want dan krijg ik vast reacties van boze hardcoretriflefans in mijn mailbox.

Dit recept is ideaal voor het opmaken van een restje (oudbakken) cake. De cake die ik gebruikt hebt is een gemarmerde cake, omdat ik deze nog in de vriezer verstopt had liggen.

De chocolade rasp ik op mijn nieuwste keukenspeeltje: een microplane rasp. Ideaal voor parmezaanse kaas, citrusschil en chocolade. Hij raspt heel fijn, dus met 2 blokjes chocolade kom ik heel ver.


Toetje met cake en custard en peer

(6 personen / schaal van ongeveer 15 bij 15 cm)
  • 600 ml melk
  • 30 gram custardpoeder
  • 30 gram suiker
  • 6-8 dunne plakken cake (± 0,5 cm dik)
  • 1 el perenlikeur
  • 2 rijpe peren, in kleine blokjes gesneden
  • 150 ml slagroom
  • zakje vanillesuiker
  • 15 gram heel fijn geraspte pure chocolade
Meng custardpoeder en suiker in een kommetje met een scheut melk tot een papje. Breng de rest van de melk aan de kook. Roer, als de melk kookt, het custardpapje door de melk. Laat nog een paar seconden bubbelen en zet dan het gas uit. Roer af en toe door om te voorkomen dat er zich een vel op de custardvla vormt. 

Bedek de bodem van de schaal met de plakken cake. Bedruppel dit met de perenlikeur. Verdeel hierover de blokjes peer. Schenk hierover voorzichtig de custardvla. Laat verder afkoelen.
Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. Verdeel dit in een dun laagje over de afgekoelde custard. Bestrooi de bovenkant met de geraspte chocolade. Bewaar in de koelkast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten