dinsdag 23 maart 2010

Vissticks

Vandaag lekker vissticks gemaakt. Mannetje Q zat te smullen. Wij aten er wortels, rode koolsalade (restverwerking) en knapperig gebakken aardappeltjes bij. De aardappeltjes waren een stuk lekkerder dan de gekochte minikrieltjes die ik vorige week had. En ook een stuk goedkoper ;.) .


Vissticks

(3 personen)
  • 400 gram witvisfilet (ik had schelvis)
  • peper, zout
  • 1 ei, losgeklopt met 2 el melk
  • paneermeel
  • 4-6 el zonnebloemolie
Snijd de visfilet in stukken. Dep de vis droog. Bestrooi de vis met zout en peper. Wentel de vis eerst in het losgeklopte ei en daarna door het paneermeel. Herhaal deze stappen. Als je tijd hebt, kun je de vis ook een paar in de vriezer leggen tussen de eerste en de tweede paneerlaag.
Verhit de olie in een pan met een dikke bodem tot ongeveer 180C. Bak de vis hierin bruin en gaar. Keer ze af en toe zodat alle kanten een bruin korstje krijgen. In totaal de vis er ongeveer 5 minuten in.

1 opmerking:

  1. jojo, je weet dat je vissticks ook gewoon in een pakje kan kopen he?

    BeantwoordenVerwijderen