woensdag 24 maart 2010

Brownie met mandarijnsorbetijs

Dit is er één van een tijd geleden. Gezien het lenteweer van vandaag helemaal een vreemde eetherinnering - wie denkt er nu aan kerst? Met een aantal oudcollega´s hebben we een keer in het jaar een soort kerstgalaetentje. Dit ter vervanging van het kerstetentje dat we bij onze voormalige werkgever hadden. Het is altijd erg gezellig en lekker en uitgebreid. De laatste keer bestond het toetje uit een chocoladebrownie met mandarijnsorbetijs. Het recept voor de brownie volgt hier, het ijs doe ik morgen. Ik had er, al zeg ik het zelf, een heel mooi bordje van gemaakt. Als garnering had ik wat slagroom stijf geklopt met wat geraspte mandarijnschil en daar mooie toefjes van gespoten, en ik had poedersuiker met wat oranje kleurstof gekleurd, en weer op laten drogen om het geheel mee te bestrooien. Jammer genoeg is de foto niet supermooi.


Pure chocoladebrownie

(vorm van 20 bij 30 cm)
  • 120 gram (extra) pure chocolade
  • 90 gram boter
  • 2 geklopte eieren
  • 2 el cointreau
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 100 gram kristalsuiker
  • 100 gram bloem
Doe de in stukjes gebroken chocolade en de in blokjes gesneden boter in een hittebestendige kom. 
Verwarm de oven voor op 180 C.
Breng in een pan een laagje water aan de kook. Hang hierboven de kom en zorg ervoor dat de bodem van de kom het water niet raakt. Laat de chocolade en de boter smelten. Roer voorzichtig door elkaar.
Klop de losgeklopte eieren en de cointreau erdoor. Klop dan de beide soorten suiker erdoor. Klop als laatste de bloem erdoor. 
Schep het mengsel in de ingevette bakvorm. Strijk het een klein beetje glad. Bak de brownies 35 minuten totdat de bovenkant krokant is, maar de binnenkant nog een beetje taai en zacht. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten