woensdag 31 maart 2010

Bosbessenamandelcakejes

Het werd hoog tijd om weer wat te bakken. De afgelopen dagen bleef het bij een koekje uit een pakje, en dat is toch niet zo lekker.

De bosbessen lagen nog in de vriezer. Schoonzus en zwager hadden deze vorig jaar geplukt toen ze in ons huis bivakkeerden. Omdat het echte bosbessen zijn, loop je het geringe risico dat er eitjes van de  vossenlintworm op zitten. Daarom heb ik ze voor gebruik even met kokend water overgoten. Dat moet, samen met de tijd in de oven, genoeg zijn om eventuele sporen te verwijderen.


Bosbessenamandelcakejes

(12 stuks) 
  • 125 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 el melk
  • 75 gram bosbessen
  • 50 gram amandelspijs, in bosbeskleine stukjes
Doe de boter, zelfrijzend bakmeel, suiker, eieren en bakpoeder in de mengkom van een keukenmachine. Mix alles door elkaar. Schraap de niet gemengde stukjes van de wanden en doe de melk erbij. Mix nog even.
Roer er met de hand de bosbessen en amandelspijs door. 
Verwarm de oven voor op 200 C. 
Doe het beslag over in 12 cakevormpjes en bak de cakejes in 20 minuten goudbruin en gaar. 

3 opmerkingen:

  1. Hoi,

    leuke blog!
    Dit ziet er heerlijk uit, als ik wat meer in de buurt woonde kwam ik zeker op de koffie.
    En idd kloppen de tijden op je blog wel? Tis wel regelmatig heel vroeg.

    Christiaan
    spiekers.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  2. je kan plannen, dus zet ik m aan het begin van de dag. en soms werk ik een dag (of meer) vooruit.
    maar dank je wel voor je compliment

    BeantwoordenVerwijderen
  3. of te wel: ze speelt vals! ze staat gewoon in de keuken terwijl de computer het werk doet.

    BeantwoordenVerwijderen