De bosbessen lagen nog in de vriezer. Schoonzus en zwager hadden deze vorig jaar geplukt toen ze in ons huis bivakkeerden. Omdat het echte bosbessen zijn, loop je het geringe risico dat er eitjes van de vossenlintworm op zitten. Daarom heb ik ze voor gebruik even met kokend water overgoten. Dat moet, samen met de tijd in de oven, genoeg zijn om eventuele sporen te verwijderen.
Bosbessenamandelcakejes
(12 stuks)- 125 gram suiker
- 2 eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 el melk
- 75 gram bosbessen
- 50 gram amandelspijs, in bosbeskleine stukjes
Doe de boter, zelfrijzend bakmeel, suiker, eieren en bakpoeder in de mengkom van een keukenmachine. Mix alles door elkaar. Schraap de niet gemengde stukjes van de wanden en doe de melk erbij. Mix nog even.
Roer er met de hand de bosbessen en amandelspijs door.
Verwarm de oven voor op 200 C.
Doe het beslag over in 12 cakevormpjes en bak de cakejes in 20 minuten goudbruin en gaar.
Hoi,
BeantwoordenVerwijderenleuke blog!
Dit ziet er heerlijk uit, als ik wat meer in de buurt woonde kwam ik zeker op de koffie.
En idd kloppen de tijden op je blog wel? Tis wel regelmatig heel vroeg.
Christiaan
spiekers.blogspot.com
je kan plannen, dus zet ik m aan het begin van de dag. en soms werk ik een dag (of meer) vooruit.
BeantwoordenVerwijderenmaar dank je wel voor je compliment
of te wel: ze speelt vals! ze staat gewoon in de keuken terwijl de computer het werk doet.
BeantwoordenVerwijderen