zaterdag 6 maart 2010

Groentepotje van wortel, venkel en prei

Een tijdje terug had ik een schelvis gekocht op de markt. Deze had ik al gefileerd en de filets ingevroren. De graten heb ik gebruikt voor vissoep. Van de filets heb ik vandaag vissticks gemaakt door ze in losgeklopt ei te dopen en daarna door paneermeel te wentelen. Wij aten er een groentepotje bij waarvan hier het recept volgt en aardappelpureetorentjes. Alternatief kun je de groente ook bedekken met een laag aardappelpuree, een paar vlokjes boter en wat paneermeel en dit in de oven bruin laten kleuren.

Groentepotje voor bij vis

(3 personen)
  • 300 gram wortel, in kwartplakjes
  • 1 venkelknol, in stukjes
  • 1 prei, in ringen
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el verse dragon
  • peper
  • 2 el crème fraîche
Kook de wortel 5 minuten in een bodempje gezouten water in een pan met dikke bodem gaar. Voeg dan de venkel en preiringen toe. Laat nog een paar minuten koken. Giet af. Schuif de groente wat aan de kant zodat je de bodem ziet. Giet hier de lepel olie op. Verhit de pan weer en fruit het teentje in de olie. Voeg de dragon en crème fraîche toe en schep om. Breng op smaak met peper. 

1 opmerking:

  1. Ik wil meer foto's zien. Niet van dit eten, maar algemeen van jouw eten. De fotootjes zijn zo klein. Ik ga nog wel foto's van de food court in Siam op mn blof zetten. Kun je zien hoe ze het hier doen ;)

    BeantwoordenVerwijderen