Het specerijenmengsel had ik nog over van de salade van witlof met peer van een tijdje terug. In het recept noem ik de oorspronkelijke verhoudingen, maar dat gebruik je dus niet allemaal.
Recept voor salade van rode kool met spicy peer
(2 personen, bijgerecht)- 150 gram rode kool, in hele dunne reepjes gesneden
- 1/2 el zonnebloemolie
- 1/2 el walnootolie
- 1 tl witte wijnazijn
- 1 peer
- 1 tl specerijenmengsel:
- 1 tl korianderzaad
- stukje kaneelstok van 2,5 cm
- 1/4 tl zwarte peperkorrels
- 1 steranijs
- 1/2 tl pimentbessen
- 1 el suiker
- geraspte schil van 1 sinasappel
- klontje boter
- 25 gram cashewnoten
Maak eerst het specerijenmengsel: Rooster hiervoor het korianderzaad in een droge koekenpan totdat dit begint te geuren. Maal de koriander, kaneel, peper, steranijs, piment, suiker en sinasappelschil fijn in een kleine keukenmachine of een specerijenmolen.
Meng de beide soorten olie met de azijn tot een dressing. Meng dit ongeveer een uur voordat je wilt eten door de rode kool.
Meng de beide soorten olie met de azijn tot een dressing. Meng dit ongeveer een uur voordat je wilt eten door de rode kool.
Schil de peer en snijd deze in 12 partjes. Bestrooi de peer met het specerijenmengsel. Laat het klontje boter in een koekenpan smelten. Bak hierin de peer aan beide zijden lichtbruin. Meng de peer met de rode kool. Giet ook het bakvet erbij. Bestrooi de salade met de cashewnoten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten