woensdag 12 januari 2011

Zuurkoolschotel met appel en walnoten

Het heeft even geduurd, maar toen wist ik eindelijk wat ik met de zuurkool ging maken. Want dat we zuurkool gingen eten stond wel vast, maar ik wou niet deze variant maken, en ook geen stamppot, en ook niet deze variant met rijst.

De zuurkool kun je natuurlijk ook op deze manier als "losse" groente klaarmaken, zonder de puree en het kaaskorstje.



Zuurkoolschotel met appel en walnoten

(3 personen)
  • 500 gram zuurkool
  • 1 dl appelsap
  • 1 appel, grof geraspt
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 10 walnoten, grof gehakt
  • 750 gram aardappels
  • ± 1,5 dl melk (warm)
  • peper, zout
  • 100 gram geraspte geitenkaas
Snijd de zuurkool eventueel wat kleiner en giet het vocht af. Doe in een pan met appelsap, breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes stoven. Roer er dan de geraspte appel en de crème fraîche door ben maal er wat peper boven. Doe over in een ovenschaal. Bestrooi met de walnoten.
Schil de aardappels, snijd in plakjes en kook in water met zout in ± 10 minuten gaar. Giet af en stamp fijn. Mix met de warme melk tot een luchtige puree. Breng op smaak met peper.Bedek de zuurkool met de puree. Bestrooi met de geraspte kaas en laat onder de gril in ± 15 minuten de kaas goudbruin worden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten