Kippenleverpaté
- klontje boter
- 1/2 ui, heel fijn gesnipperd
- 400 gram kippenlevers
- peper, zout
- 1 eetlep vieux, cognac of iets dergelijks
- 2 dl slagroom
- wat geklaarde boter voor de bovenkant
- mooi takje tijm
Verhit wat boter in een koekenpan. Fruit hierin de ui zo´n 10 minuten op laag vuur. Schep ze over in de kom waar je straks de levers in gaat pureren c.q. de mengkom van de keukenmachine.
Verwijder het taaie strengetje en eventuele vetdraadjes uit de kippenlevertjes. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de kippenlevers - in porties - ongeveer 5 minuten. Schep af en toe om. De binnenkant mag nog iets roze blijven. Pureer de kippenlevers. Voeg peper en zout toe. Doe de drank en de slagroom erbij en meng goed door elkaar. Wrijf de puree door een zeef.
Doe over in een mooi schaaltje waar je straks in wilt serveren. Strijk de bovenkant glad. Bedek met een dun laagje geklaarde boter en leg hierin een takje tijm. Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast. Serveer met dunne toost.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten