Ik maak een grote pan omdat er veel mensen over de vloer komen met kerst. Maar dit recept is natuurlijk heel gemakkelijk te halveren. Gebruik dan ook gewoon een heel kaneelstokje. Dat is de specerij die het minst snel overheerst.
Ook heel lekker na een wandeling door de winterkou.
Ben je op zoek naar een alcoholvrij drankje dat je juist koud wilt drinken, dan heb ik ook wat lekkers voor je:
- bruisend aperatief met appel en gember.
- rozemarijnsiroop. Ik geef als combinatie rozemarijn met appel, maar rozemarijn kan ook goed met framboos of cranberry.
- een cocktail op basis van earl grey thee met bieten- en appelsap.
Mulled apple juice
(voor 2,5 liter)
- 2,5 liter appelsap
- 1 kaneelstokje
- 2 stuks steranijs
- 5 kruidnagels
- 3 cm gemberwortel, geschild en in dunne plakjes
- eventueel suiker
Verwarm de appelsap met de specerijen tot net onder kookpunt en laat 10 minuten op laag vuur trekken. Proef of je er eventueel suiker in wilt. Serveer warm.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten