dinsdag 22 juni 2010

Bruisend gemberappelaperitief

Ik vind het leuk om een etentje met een feestelijk drankje te beginnen. Dit is één van de mogelijkheden. Je hebt zo wel de bubbels, maar niet de alcohol.


Bruisend gemberappelaperitief 

(1 glas)

Vul een champagneglas met 1 eetlepel appeldiksap, 1 eetlepel gembersiroop en vul dit aan met koolzuurhoudend bronwater.

De gembersiroop maak je door 200 ml water met 50 gram suiker en een stuk gemberwortel van 5 cm (fijngeraspt) al roerend te verwarmen zodat de suiker oplost. Breng aan de kook en laat 2 minuten doorkoken. Laat, met de gemberrasp erin, afkoelen. Voordat je de siroop in de glazen schenkt, zeef je de gember eruit.

Deze gembersiroop heeft meer warmte en pit in zijn smaak dan de gembersiroop die je in de supermarkt koopt en die je bijvoorbeeld gebruikt in een marinade.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen