vrijdag 18 juni 2010

Pasta met paprika en geitenkaas

Dit is een simpel, snel en erg lekker gerecht. Tenzij je de pasta zelf draait, dan duurt het wat langer.
En je moet de paprika even de tijd geven om gaar en zoet te worden. Maar in die tijd kun je iets anders doen.


Pasta met paprika en geitenkaas

(2 personen)
  • 500 gram paprika (liefst een rode, gele en groene)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • peper, zout
  • handje verse basilicumblaadjes
  • 100 gram zachte geitenkaas, verkruimeld
  • 200 gram verse pasta
Was de paprika. Snijd ze in de lengte doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Snijd ze in reepjes van ongeveer 5 mm breed. 
Verhit de olijfolie in een braad- of hapjespan. Bak de paprika een paar minuten op hoog vuur. Doe dan de balsamicoazijn en wat peper en zout erbij. Doe de deksel op de pan, zet het vuur laag en laat 20 minuten smoren.  
Kook de verse pasta gaar. Giet af en bewaar wat kookvocht. 
Meng als de pasta gaar is, de pasta door de paprika. Schep er dan de basilicum en geitenkaas door. Eventueel kun je nog een klein beetje pastakookvocht toevoegen. Proef of er nog peper of zout bij moet. 

1 opmerking:

  1. Via Google kwam ik op deze pagina terecht. Iemand had me aangeraden ooit een pastasaus te maken op basis van enkel paprika, dus geheel zonder tomaten, en ik zocht hier een recept voor. Ik heb dit recept gevolgd met als verschil dat ik de paprika na ongeveer een kwartiertje op het vuur nog flink heb gepureerd. Ook heb ik halverwege een paar (onder zijkant van een mes geplette en grofgehakte) teentjes knoflook toegevoegd. De combinatie van het zoetige van de paprika met de feta is heerlijk, enkele basilicumblaadjes maken het geheel compleet. Echt een aanrader! Bedankt.

    BeantwoordenVerwijderen