zondag 13 juni 2010

Stamppot raapstelen met cashewnoten

Afgelopen week kreeg ik van de moeder van een vriendje van mannetje Q raapstelen en paksoi. Een ander kind uit dat gezin heeft een kinderboerderijtuintje en had heel enthousiast van alles meegenomen, zonder erbij stil te staan dat ze het eigenlijk niet lekker vindt. Dus de vraag was of ik het kon gebruiken. Dus werd het stamppot raapstelen. Of mannetje Q het dan wel eet? Ja, maar niet met veel enthousiasme, maar zijn bord is wel leeg.



Omdat het redelijk wat raapstelen waren heb ik ze eerst kort laten slinken in wat olijfolie in plaats van ze direct rauw door de stamppot te stampen. 

Op zoek naar een ander recept met raapstelen? Kijk dan hier:




Stamppot raapstelen

(2 personen)
  • 600 gram aardappels
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • teentje knoflook
  • 250 gram raapstelen
  • 1-2 eetlepels mosterd
  • 1 deciliter melk (warm)
  • 50 gram cashewnoten
  • 100 gram pittige kaas, in miniblokjes

Schil de aardappels, snijd ze in plakjes, spoel ze af en kook ze in zoveel gezouten water dat ze net onderstaan in 10 minuten gaar. 
Verhit in een koekenpan een lepel olie en fruit daarin de ui en knoflook een paar minuten. Was de raapstelen en verwijder eventuele wortels en snijd ze wat kleiner. Laat ze goed uitlekken.
Voeg wat olie bij de ui en knoflook en laat de raapstelen -in gedeelten- kort slinken. Schep even op een bord. 
Giet de aardappels af en stamp ze met de warme melk en de mosterd tot een grove puree. Roer de raapstelen, de cashewnoten en de kaas erdoor. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten