zaterdag 26 juni 2010

Zeebaars met basilicumolie

Zo simpel en zo lekker. Ook mannetje Q heeft lopen smullen van de vis, maar dan wel zonder het groene.

Wij aten er de paprika van gisteren, gekookte aardappels met wat gesmolten boter en een groene salade bij.

Ik had mijn basilicumplant vanuit de pot thuis in de kas van de volkstuin overgezet. En hij vindt het daar erg fijn, want hij groeit behoorlijk. Ik had ´m al een keer kaal geplukt voor pesto, maar hij zit nu weer vol blad. Dus dat wordt binnenkort weer pasta pesto. Mmmmmm....



Zeebaars met basilicumolie


(2 personen)

  • flinke handvol basilicumblad
  • 3 eetlepels olijfolie, extra vierge
  • 300 gram zeebaarsfilet, met vel
  • peper, zout
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • klontje boter



Pureer het basilicumblad met de extra vierge olijfolie. Doe dit in een zo klein mogelijke machine of mengkom, want het is maar een kleine hoeveelheid. Je kan ook de basilicum in een vijzel fijnstampen/wrijven en dan mengen met de olie.
Kerf de velkant van de vis een paar keer in met een scherp mes. Dit voorkomt dat de vis krom trekt bij het bakken. Bestrooi de vleeskant met zout en peper. 
Verhit de olie in een koekenpan. Bak de vis op halfhoog vuur 2-3 minuten op de velkant. Voeg het klontje boter toe en keer de vis voorzichtig om. Bak nog 1-2 minuten op de andere kant.
Leg de vis op een (voorverwarmd) bord en bedruppel met de basilicumolie. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten