woensdag 16 juni 2010

Tortilla´s

Ik had zin om guacamole te maken en te eten maar geen zin in gewone tortilla´s.  Toen bedacht ik mij ineens dat we op Ballymaloe ook tortilla´s gefrituurd hadden, dus dat heb ik gedaan. Een deel daarvan heb ik in de tortillavulling gestoken en bestrooid met geraspte kaas.  Dit heb ik nog zo´n 20 minuten in de oven gezet zodat de kaas smolt. Een ander deel heb ik bestrooid met een mengsel van wat chilipoeder en gemalen komijn en nog een paar minuten opgepiept in de oven. Daarbij dus de guacamole en zure room.
Tortilla´s frituren

Snijd het gewenste aantal tortilla´s in 8-10 punten.
Verhit in een klein pannetje een laag van ± 3 centimeter zonnebloemolie tot 180 C. Zet een bord klaar, wat velletjes keukenrol en een tang. Frituur 2-3 stukken tortilla tegelijk. Het gaat heel snel, ze hebben misschien 10 seconden nodig. Vis ze er met de tang uit, laat even uitdruppen en leg dan op een velletje keukenpapier. Als het velletje vol is, leg je er een nieuw velletje bovenop en daarop leg je de volgende lading. Als je het handig aanpakt, kun je terwijl je in je ene hand een punt laat uitdruppen met je andere hand alvast de volgende er in doen. Als je ze allemaal gefrituurd hebt, zet je eerst het pannetje met olie op een veilige plaats om af te koelen. Dan pas ga je verder met het verwerken van de tortilla´s.

Je kunt natuurlijk een grotere pan nemen, maar dan moet je meer olie gebruiken en de ruimte heb je toch niet nodig. Het gaat zo snel dat je de pan toch niet vol krijgt.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten