zondag 20 juni 2010

Salsa verde

Salsa verde betekent gewoon groene saus. Hij is erg lekker bij bijvoorbeeld gegrilde zwaardvis of entrecote. Maar als dip voor lekker brood is hij ook erg geslaagd. Het recept dat ik gevolgd heb, is het recept van Ballymaloe.


Salsa verde

  • 3 eetlepels platte peterselie
  • 1 eetlepel munt
  • 3 eetlepels kappertjes (uitgelekt)
  • 6 ansjovisfilets op olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • sap van een 1/2 citroen
  • 125 ml olijfolie (extra vierge)
  • ± 1/2 theelepel zout
Hak de peterselie, munt, kappertjes, ansjovis en knoflook fijn. Je kan hiervoor een elektrisch apparaat gebruiken, maar maak het niet te fijn. Het moet geen puree worden. 
Meng dit met de mosterd, citroensap en olijfolie. Proef en voeg, indien nodig, het zout toe. 



Dit was één van de hapjes van het lekkers van thuis menu.

De overige gerechtjes maak je zo:

Voor de tomatenboter laat je een half pakje roomboter zacht worden zodat je het goed kan doorroeren. Je hakt een gedroogde tomaat op olie heel fijn en deze puree meng je door de boter. Die laat je vervolgens weer hard worden.

Voor de sinaasappelkorianderolijven koop je lekkere groene olijven waar verder niets mee gedaan is. Deze meng je met wat rasp van een sinasappel, wat fijngehakte verse koriander, wat sinasappelsap en wat olijfolie en dat laat je minimaal een paar uur intrekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten