vrijdag 25 juni 2010

Gegrilde gele paprika met citroen


Dit staat erg vrolijk op tafel, lekker zonnig geel. Meestal gebruik ik paprika in combinatie met andere groenten door een macaronisaus of een roerbakgerecht. Maar paprika gewoon alleen als paprika is ook erg lekker.

Misschien is het even zoeken om een plaats te vinden waar je alleen de gele paprika kan kopen, maar op de markt slaag ik altijd. Daar kan ik altijd paprika per los gewicht en kleur naar keuze kopen. En op het moment is er volop oranje paprika te vinden. Ook zag ik vorige week oranje citroenen. Ik heb niet gevraagd waar ze vandaan kwamen en of ze van zichzelf echt oranje waren, maar ze waren in elk geval zuur volgens de marktkoopman. Dus voor de mensen die wel van voetbal houden, het is dus mogelijk om dit gerecht in een oranjevariant te maken.


Gegrilde gele paprika met citroen

  • 500 gram gele paprika
  • beetje olijfolie
  • 1 citroen
  • paar takjes tijm
  • peper, grof zeezout
Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in grove stukken. Verhit een grillpan tot gloeiend heet en bestrijk dan met wat olie. Gril de paprika een paar minuten totdat het vel licht begint te blakeren. Het moet nog niet zwart zijn. Als het vel wel zwart is geworden, moet je dat gedeelte verwijderen. 
Snijd de citroen in plakken van een halve centimeter dik en grill deze totdat je bruine strepen ziet. 
Doe de paprika en citroen in een ovenschaal. Bestrooi met wat peper en zout en de blaadjes van de takjes tijm.
Zet nog 15 minuten in een oven van 180C. Langer mag ook, daar wordt de paprika zachter en zoeter van. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten