Oranje borrelgehaktballetjes
(± 30 stuks)- 250 gram half-om-halfgehakt
- 100 gram wortel, fijn geraspt
- 1/4 ui, geraspt
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen korianderzaad
- 1 eetlepel zoete chilisaus
- 1 eetlepel melk
- 2 eetlepels paneermeel
- 1 eetlepel olie
Meng alle ingrediënten (behalve de olie) en kneed goed door elkaar. Hoe meer je kneed, hoe beter de balletjes hun vorm behouden. Vorm van het mengsel 30 balletjes. Verhit in een braadpan de olie en zorg dat de bodem hiermee bedekt is. Leg de balletjes voorzichtig in de pan en laat op halfhoog vuur een paar minuten bakken. Verschuif ze niet. Schud na een paar minuten de pan voorzichtig heen en weer om de balletjes om te keren zodat ook de andere kant gebakken wordt. Om de andere kanten bruin te laten worden kun je wel voorzichtig een spatel gebruiken om ze te keren. Voeg een klein scheutje water toe en laat nog zo´n 5-10 minuten sudderen totdat ze gaar zijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten