zaterdag 5 juni 2010

Gevulde courgette

De avond dat wij deze courgettes aten hadden we een gast. En deze courgettes vielen erg in de smaak. Niet alleen bij onze gast maar ook bij ons zelf. Wij aten er nog couscous met komkommer, tomaat, munt, peterselie, lenteuitjes, citroensap en olijfolie bij.

Gevulde courgette

(4 personen)
  • 3 courgettes (± 300 gram per stuk)
  • 200 gram gehakt
  • 1 rode ui, gesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • 75 gram gedroogde abrikozen
  • 75 gram cashewnoten, gehakt
  • 1 groentebouillonblokje
Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol ze uit. Dit gaat goed met een meloenbolletjeslepel. Zorg ervoor dat er ongeveer een halve centimeter vruchtvlees aan de zij- en onderkant overblijft. Snijd het eruitgehaalde vruchtvlees in kleine stukjes.
Verhit een hapjespan en bak het gehakt hierin rul. Bak de ui en knoflook een paar minuten mee. Voeg de specerijen, abrikozen en het vruchtvlees toe. Bak nog een paar minuten. 
Leg de halve courgettes in een ovenschaal. Vul de courgettes met de vulling. Los het bouillonblokje op in een halve liter kokend water en giet dit voorzichtig bij de courgettes. Bestrooi de courgettes met de gehakte cashewnoten. Zet de schaal 30 minuten in een oven van 180C. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten