dinsdag 8 juni 2010

Snijbonen à la thuis

Manlief houdt niet zo van snijbonen. Tenminste niet als "gewone" gekookte bonen. Dat is maar saai. Dus daarom maak ik snijbonen (en sperziebonen) meestal op deze manier klaar.

Meestal koop ik mijn groente op de markt, en straks heb ik hopelijk dus groente uit eigen volkstuin, maar deze snijbonen kwamen uit de supermarkt. Het viel me op dat op de verpakking stond dat je de bonen 20 minuten moet koken. Ik weet niet wat de idee daarvan is, maar volgens mij is dat niet te eten.

Snijbonen à la thuis

(2-3 personen)
  • 400 gram snijbonen
  • 1 tomaat, in stukjes
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • blaadjes van paar takjes tijm en/of oregano
  • 1 lenteuitje, in ringetjes
Haal de puntjes van de snijbonen af en verwijder eventuele draden. Snijd de bonen in schuine stukjes van ongeveer 1,5 cm lang. Kook de snijbonen 5 minuten in een bodempje gezouten water. Giet af. 
Voeg dan de tomaat, crème fraîche, lenteuitje en kruiden toe. Zet nog een paar tellen op het gas en roer even om. 

1 opmerking:

  1. maakt niet uit hoe lang je het kookt, snijbonen blijf ik vies vinden. tenzij met heul veul pindasaus en brood, en dan eigenlijk zonder de snijbonen.

    BeantwoordenVerwijderen