donderdag 3 juni 2010

Doperwtensoep met munt

Tijd voor een zomers soepje. Ook al kun je deze soep prima in de winter maken. Diepvriesdoperwten zijn het hele jaar verkrijgbaar. Ik denk zelf dat het erg jammer is om deze soep van verse doperwten te maken. Ze zijn nu verkrijgbaar, maar erg duur en ik denk dat als je de mogelijkheid hebt om tegen echt verse doperwten aan te lopen je ze het beste gewoon heel simpel gekookt met een klontje boter kan eten. En met diepvriesdoperwten hoeft niets mis te zijn. De zoete smaak van doperwten neemt namelijk snel af na het plukken. Dus het diepvrieserwtje kan wel eens verser zijn dan je denkt.


Doperwtensoep met munt

(± 1,5 liter)
  • 1 kleine aardappel, in kleine blokjes
  • halve ui, gesnipperd
  • 20 gram boter
  • 450 gram diepvriesdoperwten
  • takje munt
  • 2 groentebouillonblokjes
  • peper
  • 2-3 eetlepels gehakte munt
  • 2 lenteuitjes, in dunne ringetjes
Smelt de boter in een soeppan met dikke bodem. Voeg de ui en aardappel toe en schep even om. Doe de deksel op de pan en laat op het laagste vuur 10 minuten zachtjes smoren. 
Voeg de doperwten, 1 takje munt, 1,25 liter kokend water en de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken. Pureer de soep in een blender. 
Breng op smaak met peper. 
Schep de soep in kommen en schep in elke kom wat gehakte munt en lenteuitjes. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten