woensdag 23 juni 2010

Salade met avocado en geitenkaas

En toen was ik helemaal alleen met eten. Geen manlief en geen mannetje Q. Ik heb een lekkere salade voor mezelf gemaakt.

De garnering op de salade bestaat uit de bloemetjes van komkommerkruid of borage (blauw) en oost-indische kers (rood, maar kan ook geel en oranje zijn). Zo´n hele bloem staat heel mooi, maar eigenlijk eet je alleen de blaadjes, dus niet de meeldraden en stamper en dergelijke.


Salade met avocado en geitenkaas

(1 persoon)
  • handvol slablaadjes
  • 1 eetlepel walnootolie
  • 1/2 eetlepel appelciderazijn
  • 1 theelepel honing
  • peper, zout
  • paar radijsjes, in plakjes
  • 1 eetlepel amandelschaafsel
  • 1 avocado
  • paar druppels citroensap
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • lekker brood voor erbij
Maak een dressing van de walnootolie, appelciderazijn en honing en wat peper en zout. Schep de slablaadjes met de helft hiervan om. Verdeel de sla over een bord. Verdeel de plakjes radijs hierover.
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin. 
Schil de avocado en snijd deze in plakken. Bedruppel met wat citroensap om te voorkomen dat de avocado bruin kleurt. 
Schik de avocadeplakken op de sla. Verdeel de geitenkaas erover. Bedruppel met de resterende dressing en bestrooi met het amandelschaafsel. 

1 opmerking:

  1. de combinatie van de geitenkaas, de honing en de avocado is heeel lekker!

    BeantwoordenVerwijderen