maandag 21 juni 2010

Radijs


Zijn ze niet mooi? Het allereerste dat ik geoogst heb uit mijn tuin. Ik had al wel eerder radijsjes in de bakken op mijn balkon gehad, maar dat wat nooit zo´n succes. De radijsjes bleven klein, en meestal was het meer loof dan radijs. Maar nu is het dus wel gelukt. De radijsjes zijn een oud heirloomras: French Breakfast. Hier vind je er wat meer informatie over. Ik wil in mijn volkstuin iets bijzonderder groenten hebben. Anders kan ik net zo goed groente op de markt kopen.

Ik heb de radijsjes in deze (dip)saus verwerkt. Bij gebakken aardappeltjes is een beetje saus wel lekker. Meestal maak ik dan een mengsel van frietsaus en yoghurt en wat verse kruiden. En deze keer dus ook miniblokjes radijs erdoor.

Dipsaus met radijs

Hak een paar radijsjes in hele kleine stukjes. Hak ook wat verse kruiden (bijvoorbeeld peterselie, bieslook, marjoraan) fijn. Meng in een kommetje 2 eetlepel frietsaus met 2 eetlepels yoghurt. Meng de radijs en de kruiden erdoor en geef er nog een draai met de pepermolen boven.

1 opmerking:

  1. Lekker die radijsjes. Ik heb in de tuin van De Jongste Bediende precies dezelfde gezaaid. Die kunnen ook al bijna geoogst worden.

    Leuk weblog! Veel succes ermee. Groeten ellen. Ministerie van Eten en Drinken.

    BeantwoordenVerwijderen