Wortelsoep met koriander
(± 1,5 liter)- 20 gram boter1 kleine ui, gesnipperd
- 1 aardappel, in blokjes
- 1 teentje knoflook, in plakjes
- peper, zout
- 500 gram wortel, in plakjes
- 1,5 groentebouillonblokjes
- half bosje koriander
- eventueel scheutje citroensap
Smelt de boter in een grote pan met dikke bodem. Voeg de ui, aardappel en knoflook toe. Bestrooi met zout en peper en schep een paar keer om. Zet het vuur op z´n allerlaagst en laat met het deksel op de pan ongeveer 10 minuten heel zachtjes smoren. Voeg dan de wortelplakjes, 1,25 liter kokend water en de bouillonblokjes toe. Laat op zacht vuur ongeveer 20 minuten koken totdat de wortel goed gaar is.
Hak ondertussen de koriander (steeltjes ook) fijn.
Pureer de soep. Dit kan in de blender - in gedeelten, maar met een staafmixer in de pan kan ook, als je pan tenminste niet tot de rand gevuld is. Proef de soep en breng verder op smaak met peper en zout en eventueel wat citroensap. Roer de fijngehakte koriander erdoor.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten