zondag 2 januari 2011

Couscous met kikkererwtenpaprikastoof

Op de markt had ik bij de Turkse kraam lekkere verse kruiden gehaald. Koriander en munt. Een flinke hoeveelheid daarvan had ik door couscous geroerd. Erbij aten we deze kikkererwtenpaprikastoof en een worstje.

Kikkererwtenpaprikastoof

(3 personen)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika (± 150-200 gram), in reepjes
  • 1 gele paprika (±150-200 gram), in reepjes
  • 200 gram gare kikkerwten
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 theelepel gemalen koriander
  • zout en (cayenne)peper
Verhit de olie in een kleine hapjespan. Pers het teentje knoflook erboven uit en fruit even aan. Voeg de paprika toe en bak 2-3 minuten op hoog vuur. Roer de specerijen erdoor. Voeg de kikkererwten en een half kopje water toe. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat zo´n 10 minuten pruttelen. 

1 opmerking: