Buikspek uit de oven
- 1 kg buikspek aan een stuk, liefst met zwoerd eraan
- 2 theelepels venkelzaad
- handjevol venkelloof
- sap en rasp van een halve citroen
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- peper, zout
Rooster het venkelzaad even in een droge koekenpan tot het zijn geur begint af te geven. Doe het samen met venkelloof, citroenrasp en -sap, knoflook, olie en wat zout en peper in een kleine blender of keukenmachine en pureer. Of gebruik een vijzel. Wrijf het vlees in met de marinade en laat deze een nacht in de koelkast intrekken.
Verwarm de oven tot 180 C. Doe het vlees, met het zwoerd naar onder, in een braadslee. Giet er een kopje water bij. Laat het vlees in 1,5 tot 2 uur gaar worden in de oven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten