Als je dit gerecht, zoals ik deed, per 2 rolletjes op een bord wilt serveren, zorg er dan voor dat ze niet strak tegen elkaar aanliggen. Gare rolletjes gaan plakken, en dan krijg je niet heel uit de schaal. Eventueel kun je er wat bakpapier tussen doen.
Canneloni met gerookte makreel en venkel
( 6 personen)- 12 cannelonibuisjes
- 500 gram venkel
- 250 gram gerookte makreel
- 1 citroen, schoongeboend
- 4 eetlepels crème fraîche
- peper, zout
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 dl slagroom
- 1 eetlepel pastis of pernod
- 1,5 dl lichte groente- of visbouillon
Rasp de schil van de citroen. Snijd een halve citroen in dunne plakken en verdeel deze op de bodem van de ovenschaal. (de andere helft van de citroen gebruik je niet) Snijd ± een kwart van de venkel in hele dunne plakken en leg deze ook op de bodem van de ovenschaal.
Snijd de helft van de venkel in kleine blokjes en kook deze in een laagje water met wat zout in ± 10 minuten goed gaar. Giet af (bewaar het kookvocht even) en pureer de venkel met de staafmixer. Voeg eventueel een heel klein beetje kookvocht toe. Voeg de citroenrasp, de gerookte makreel, de crème fraîche en peper en zout naar smaak toe. Pureer alles door elkaar.
Snijd de laatste kwart venkel heel fijn. Verhit de olie in een pan. Voeg de fijngehakte venkel toe en fruit een paar minuten op laag vuur. Voeg de slagroom en 0,5 dl water toe. Breng aan de kook. Voeg naar smaak zout en peper toe en roer de pastis erdoor. Zet het vuur uit.
Vul de cannelonibuisjes met het venkelmakreelmengsel. Dit kan met een spuitzak met een voldoende groot mondje, maar met een theelepel kom je ook een heel eind. Leg de buisjes 2-aan-2 in de ovenschaal. Giet de bouillon erbij. Verdeel dan de venkelroomsaus over de bovenkant van de canneloni. Bak de canneloni in een oven van 175C in 30 minuten gaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten