Spruitjeschampignontaart
(2-3 personen, quichevorm 24 cm doorsnede)- 250 gram korstdeeg voor hartige taart
- 50 gram spekjes
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook
- 300 gram spruitjes
- 150 gram champignons
- 100 gram geraspte belegen kaas
- 2 eieren
- 4 el crème fraîche
- cayennepeper, zout
- eventueel paar blaadjes verse salie, in dunne reepjes geknipt
Bak de spekjes uit in eigen vet. Fruit ui en knoflook een paar minuten mee.Maak de spruitjes schoon. Als ze erg groot zijn, halveer ze dan. Kook ze in een bodempje gezouten water vijf minuten voor. Giet ze af.
Snijd de champignons in kwarten en bak ze in een klontje boter op hoog vuur ± 5 minuten. Klop ondertussen de eieren los met de crème fraîche, een snuf cayennepeper, salie en eventueel wat zout. Ik gebruik geen zout omdat het spek al behoorlijk zout is.
Schep de spruitjes en champignons in de vorm. Verdeel hierover de spekjes. Giet het eimengsel eroverheen. Verdeel de kaas erover. Bak de taart in een oven in ongeveer 30 minuten gaar en bruin.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten