donderdag 22 februari 2018

Brownies met pindakaas - foodblogswap


Deze superbrownies met pindakaas waren mijn blije keuze van de blog van Lianne met alleen maar zoete dingen. Nou ja, bijna alleen maar zoet, maar dat moet ook wel met de naam van haar blog: de-zoetekauw. Eerst viel mijn oog op de zelfgemaakte advocaat. Die heb ik ook gemaakt, maar dat wordt meer een project-blogje dan een recept-blogje. Voor de foodblogswap van deze maand maakte ik haar brownies met pindakaas. Eén van de elementen van de foodblogswap is een eigen draai aan een recept geven. Dat werd een heel klein draaitje: het snufje zout ging bij mij niet door het beslag maar ik bestrooide de bovenkant van de brownie met een paar korrels grof zeezout en ik liet haar pindakaas-zure roomswirl weg. 


Brownies met pindakaas - foodblogswap 

(vorm van ± 20 bij 30 centimeter)

  • 25 gram boter
  • 1/2 blikje (=150 gram) gezoete gecondenseerde melk
  • 150 gram pure chocolade, grof gehakt of in druppelvorm
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 25 gram cacao
  • 75 gram bloem
  • 50 gram pinda's
  • paar korrels grof zeezout
Leg een stuk bakpapier op de bodem van de vorm. 
Doe de boter, gecondenseerde melk, chocolade en bruine suiker in een hittebestendige, grote kom. Zet deze bovenop een pan met een laagje bijna kokend water en laat alles smelten. Roer door elkaar en laat iets afkoelen. 
Klop in een kommetje de eieren met de pindakaas door elkaar. Klop dit door het chocolademengsel. 
Meng cacao en bloem door het chocolademengsel en schep er als laatste de pinda's door. 
Verdeel het beslag over de vorm. Besprenkel met het grove zeezout. 
Bak de brownie in 25 minuten op 170C gaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten