Als je van het romige gevoel van bijvoorbeeld Baileys houdt, dan vind je Amarula ook lekker. Amarula is ook een likeur op roombasis. De smaak komt van de marulavrucht, die in zuidelijk Afrika groeit. Ik vind het moeilijk om het te definiëren. Een unieke smaak zullen we maar zeggen om in marketingtermen te blijven.
Serveer de mousse met een klein glaasje Amarula er naast.
Witte chocolademousse met Amarula
(3 personen)- 100 gram witte chocolade, in callets of gehakt
- 3 eetlepels Amarula
- 1/2 blaadje gelatine
- 1 (gepasteuriseerd) eiwit
- 3 eetlepels melk
Doe de chocolade in een hittebestendige kom en hang deze op een pan met daarin een laagje bijna kokend water. Laat de chocolade rustig smelten. Beweeg de kom af en toe heen en weer maar roer nog niet teveel anders wordt de witte chocolade korrelig. Als de chocolade goed gesmolten is, kun je de Amarula er door roeren.
Week de gelatine 5 minuten in koud water. Verwarm de melk, knijp de gelatine uit en laat de gelatine oplossen in de warme melk. Roer dit door de chocolade.
Laat het afkoelen tot het nog wel vloeibaar is. Klop het eiwit stijf. Spatel het stijfgeklopte eiwit door de chocolade en verdeel over 3 glaasjes. Laat 3-4 uur opstijven in de koelkast.
Week de gelatine 5 minuten in koud water. Verwarm de melk, knijp de gelatine uit en laat de gelatine oplossen in de warme melk. Roer dit door de chocolade.
Laat het afkoelen tot het nog wel vloeibaar is. Klop het eiwit stijf. Spatel het stijfgeklopte eiwit door de chocolade en verdeel over 3 glaasjes. Laat 3-4 uur opstijven in de koelkast.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten