donderdag 21 juni 2018

Brownies met koffie en pecannoten


Zo, na al die salades wordt het wel weer eens tijd voor iets zoets. En wat voor iets zoets. Supersmeuïge brownies met een tikje koffie en lekkere pecannoten. Die hebben geen nadere aanprijzing nodig. 


Koffiebrownies met pecannoten

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - vorm/ovenschaal ± 20 bij 25 centimeter)
  • 130 gram gecondenseerde, gezoete melk (=1/3 blikje)
  • 25 gram boter
  • 150 gram pure chocolade
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel oploskoffie
  • 2 eieren
  • 25 gram cacao
  • 100 gram bloem
  • 75 gram pecannoten
Leg een stuk bakpapier op de bodem van de vorm. 
Doe de boter, gecondenseerde melk, chocolade, bruine suiker en oploskoffie in een hittebestendige, grote kom. Zet deze bovenop een pan met een laagje bijna kokend water en laat alles smelten. Roer door elkaar en laat iets afkoelen. 
Klop in een kommetje de eieren los. Klop dit door het chocolademengsel. 
Meng cacao en bloem door het chocolademengsel.
Verdeel het beslag over de vorm. Duw de pecannoten in de bovenkant van de brownie.
Bak de brownie in 25 minuten op 170C gaar. Hij mag een tikje vochtig blijven. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten