maandag 4 juni 2018

Kip met mangochutney, tomaat en koriander


Je hebt al wel vaker iets kunnen lezen over thuisafgehaald. Op door-de-weekse dagen bied ik daar vaak een paar porties aan van de maaltijd die wij zelf ook eten. Buurtgenoten die om wat voor reden dan niet zelf koken, kunnen dan ook een gewoon bordje eten voor hun neus zetten. Af en toe neus ik ook in het aanbod van andere thuiskoks om inspiratie op te doen. Daar komt dit gerecht vandaan. De mangochutney - in mijn geval zelfgemaakte - geeft veel smaak. Geef er rijst en eventueel nog wat broccoli, boontjes of peultjes bij. 

Kip met mangochutney, tomaat en koriander

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - 4 personen)
  • 500 gram kippendijfilet
  • 250 gram mangochutney
  • 1 ui, in dunne halve ringen
  • 500 gram kerstomaatjes
  • 4 eetlepels verse koriander, fijngehakt
  • 1 limoen, in partjes
Snij de kip in kleinere stukjes. Doe in een ovenschaal en schep om met de mangochutney en uiringen. Zet 30 minuten in een oven van 200C. Schep dan de kerstomaatjes erdoor en zet nog 10 minuten in de oven. Controleer of de kip gaar is, laat anders nog langer in de oven staan. 
Bestrooi met flink wat verse koriander en een paar partjes limoen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten