donderdag 28 juni 2018

Salade van gegrilde courgette met pompoenpitten, basilicum en abrikoosdressing


Vooruit, omdat het heel lang mooi weer is geweest, en we veel salades hebben gegeten, nog eentje. Wel weer met gegrilde courgette. Dat blijft een snelle en lekkere basis voor salades. Zeker als je geel en groen kunt vinden, ziet het er ook vrolijk uit. En dan ook nog abrikozen in de dressing. Als je verse abrikozen kunt vinden, kun je er daar ook nog een paar - in 6-10 partjes gesneden - van door doen. 

Salade van gegrilde courgette met pompoenpitten en abrikoosdressing

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis)
  • 1 gele courgette
  • 1 groene courgette
  • 2 eetlepels koolzaadolie
  • peper, zout
  • 100 gram gemengde sla
  • 2 theelepels appelciderazijn
  • 5 gedroogde abrikozen
  • flink wat basilicum (zeg de blaadjes van een half supermarktplantje)
  • 50 gram pompoenpitten
  • eventueel bloemblaadjes van 1 goudsbloem
Snijd de courgettes in de lengte in 6-8 repen. Verhit een grillpan tot heet en bestrijk heel licht met olie. Grill de courgette ± 2 minuten, keer dan om naar het ander snijvlak en grill nog 2 minuten. Leg de gegrilde courgette op een bord en bestrooi met wat peper en zout. 
Snijd (of knip) de abrikozen in hele kleine stukjes. Als het erg gedroogde abrikozen zijn, laat ze dan een kwartiertje wellen in wat heet water. Giet dan af en dep droog. 
Klop de rest van de olie met de azijn en wat peper en zout tot een dressing. Meng de blokjes abrikoos erdoor. Schep de dressing door de sla en basilicumblaadjes. Verdeel de sla over een schaal.
Snijd courgette in kleinere stukjes en verdeel over de sla. 
Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan en strooi over de salade. Als je een goudsbloem in de tuin hebt, kun je wat bloemblaadjes daarvan ook mooi over de salade strooien. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten