donderdag 14 juni 2018

Salade van peultjes, snijbonen, radijs, hazelnoot en rauwe ham


Wel groen, maar zonder sla is deze salade van peultjes en snijbonen. De kleur komt van de radijsjes en de oranje bloemen. Zonder bloemen is deze salade natuurlijk ook erg lekker, maar het staat zo vrolijk. 

Salade van peultjes, snijbonen, radijs, hazelnoot en rauwe ham

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis)
  • 250 gram peultjes
  • 200 gram snijbonen
  • 2 eetlepels hazelnootolie
  • 2 theelepels notenazijn
  • peper, zout
  • 8-10 radijsjes
  • 50 gram hazelnoten
  • 100 gram rauwe ham
  • 2-3 bloemen van de Oost-Indische kers
Haal de peultjes af, en snijd ze - als ze erg groot zijn - schuin doormidden. 
Haal de snijbonen af, en snijd ze in schuine stukken van 3-4 centimeter. 
Breng water aan de kook en voeg goed zout toe. Kook de peultjes 2 minuten, schep ze met een schuimspaan uit het water, spoel koud en laat uitlekken. Doe hetzelfde met de snijbonen, maar kook die 3-4 minuten. 
Meng de hazelnootolie, notenazijn en peper en zout tot een dressing. 
Snijd de radijsjes in dunne plakjes,
Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie, laat iets afkoelen en hak dan grof.
Rol de rauwe ham op en snijd dan in plakjes. Je krijgt een soort roosjes, rolletjes. 
Meng de peultjes en snijbonen met de dressing en verdeel over een platte schaal. Bestrooi met de plakjes radijs en hazelnoten. Verdeel de ham erover. Decoreer als laatste met de bloemen van Oost-Indische kers. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten