maandag 2 juli 2018

Taco's met gefrituurde avocado, verse mais, pepersaus en tomatensalsa


Vorig jaar bekeek ik "Koken met Van Boven". In 1 van de afleveringen maakte Yvette een Mexicaanse maaltijd. Zo aanstekelijk dat wij dat een paar dagen later ook aten. Alleen het bloggen ervan duurde wat langer. 

Voor de maistortilla's moet je geen gewoon maismeel gebruiken, maar masa harina. Ik gebruikte deze, maar niet elke AH heeft het. Mijn XL bijvoorbeeld niet, maar de kleinere AH dichterbij wel. En ik heb het ook bij diverse buitenlandse supermarkten en toko's gezien. De tortilla's zijn een blijvertje. Het deeg is heel simpel te maken en met mijn tortillapers heb ik zo platte tortilla's. Ze zijn alleen niet zo groot, maar dat maakt niet zo veel uit. 

De gefrituurde avocado en paprika was een hit. Dat ga ik vaker doen. Moet ik me wel even over het frituur-gedoe heen zetten. Gefrituurd eten is het lekkerst als je het eet direct uit de frituurpan. Dus moet de rest van de maaltijd al klaar zijn voordat ik begin met frituren. En ik vind het ook niet zo leuk om niet gelijk met de rest van de gezinsleden aan tafel te zitten. Gelukkig blijven de tortilla's lekker warm als je ze in een schone theedoek wikkelt. 


Taco's met gefrituurde avocado en paprika, verse mais, pepersaus en tomatensalsa

(3-4 personen)

Taco's

  • 300 gram maismeel (masa harina - voorgekookt wit maismeel)
  • 360 millimeter lauw water
  • 1/2 theelepel zout

Doe het maismeel in een kom. Meng het zout erdoor. Meng dan met een vork het water erdoor. Het blijft een vrij stevig deeg, het wordt geen beslag. Je moet er balletjes van kunnen pakken. Verdeel het deeg in 12 gelijke porties en rol elk deel tot een balletje. Druk ze met de tortillapers tot dunne lapjes. Verhit een koekenpan tot gloeiendheet. Leg 2-3 taco's in de koekenpan en bak ze 2 minuten. Draai ze om en bak nog 2 minuten. Leg een schone theedoek (of servet) in een mandje, leg de gebakken taco's hierop en vouw de theedoek dicht. Bak zo alle taco's en houd ze warm in de theedoek.

Avocado en paprika

  • 170 gram bloem
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 flesje 250 milliliter pils
  • olie om te frituren
  • 2 rijpe, maar nog wel stevige avocado's
  • 2 rode paprika's

Doe de bloem met het zout in de kom. Meng de pils er beetje bij beetje door tot je een dik beslag hebt.
Verhit de frituurolie tot 175C.
Halveer de paprika's en avocado's. Snijd de paprika in 3 dikke repen en halveer die over de breedte zodat je grote blokken krijgt en snijd elke avocadohelft in 3 parten. Verwijder de schil van de avocado. Prik de groente op een vork en haal ze door het beslag. Laat ze voorzichtig in de olie zakken en frituur 3-4 minuten tot ze een lichtbruin, knapperig korstje krijgen. Laat even uitlekken op keukenpapier en bestrooi met een beetje zout.

2 maiskolven


Kook de maiskolven (met het groene schutblad er omheen) in ± 10 minuten in gezouten water gaar. Snijd met een scherp mes de korrels van de kolf los en schep om met een klontje boter en wat grof zout. Houd warm.

Pepersaus

  • 4 rode pepers
  • 1 kleine ui (± 75 gram)
  • 40 milliliter azijn
  • 25 gram suiker

Hak de rode pepers en ui grof en pureer daarna in de keukenmachine. Breng ondertussen de azijn en de suiker aan de kook en laat de suiker oplossen. Doe het ui-pepermengsel erbij en laat nog 2 minuten doorkoken. Laat afkoelen.

Tomatensalsa

  • 1 eetlepel fijngehakte ui
  • 1 theelepel olie
  • 1/2 theelepel komijnzaad
  • 250 gram gele kerstomaatjes
  • 2 eetlepels verse koriander, fijngehakt

Verhit de olie en fruit de gehakte ui even aan. Bak het komijnzaad 1 minuut mee. Pureer 2/3 van de tomaatjes in de keukenmachine grof. Voeg toe aan de ui en het komijnzaad. Breng aan de kook en zet dan het vuur uit. Snijd ondertussen de rest van de tomaatjes in stukjes Meng koriander en rauwe tomaat door de saus.

Serveer de gefrituurde paprika en avocado met een maistortilla, pittige pepersaus en tomatensalsa. Als je de tortilla 1 keer dubbel vouwt met de avocodo en salsa er tussen, dan heb je een taco. Eet de mais apart.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten