donderdag 5 juli 2018

Taart met yoghurt en witte chocolade en blauwe bessen

Makkelijk door het gebruik van een rol taartdeeg (maar een eigen bodem is wel lekkerder), fris door de yoghurt in de vulling en zomers door de blauwe bessen. Dat is deze taart. Ik gebruikte ook nog wat rode bessen. Die geven helemaal een zomers tintje. 



Taart met yoghurt, witte chocolade en blauwe bessen

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - quichevorm met losse bodem, 22 centimeter)
  • 450 gram Griekse yoghurt
  • 1 rol vers taartdeeg
  • 150 gram witte chocolade
  • 2 eetlepels limoncello (of citroenlimonadesiroop)
  • 2 blaadjes gelatine
  • 250 gram blauwe bessen
  • 1/2 zakje taartgelei
  • 1 eetlepel limonadesiroop (cassis of bosvruchten)
Leg een stukje kaasdoek (of schone zakdoek) in een zeef en hang dit boven een kom. Schep de yoghurt in de zeef en laat een nacht in de koelkast uitlekken. Je hebt 300-350 gram uitgelekte yoghurt nodig. 
Bekleed de vorm met het deeg. Leg hierop een stuk bakpapier of bakfolie. Vul met een blindbakvulling. Bak de taartbodem 20 minuten op 170C. Verwijder dan blindbakvulling en bakfolie en bak nog 15-20 minuten tot de deegbodem gaar en lichtbruin is. 
Hak de witte chocolade grof en doe in een hittebestendige kom. Hang deze boven een laagje bijna kokend water en laat de chocolade rustig smelten. 
Bestrijk de afgekoelde taartbodem met 1/3 van de gesmolten chocolade. 
Week de gelatine ± 5 minuten in koud water. Verwarm de limoncello. Knijp de gelatine uit en los op in de warme limoncello. Roer de rest van de gesmolten chocolade hier beetje bij beetje door. Meng de chocolade dan door de uitgelekte yoghurt (= hangop). Verdeel de yoghurtvulling over de taartbodem. 
Bereid de taartgelei met de limonadesiroop volgens de aanwijzing op het zakje. Laat iets afkoelen. Meng de blauwe bessen door de taartgelei en roer even zodat elke bes met wat gelei bedekt is. Verdeel over de bovenkant van de taart. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten