maandag 23 juli 2018

Eend in groene curry met mango en paprika


Het resultaat van een avond kindloos en de vriezer een beetje opschonen: een Aziatische groene curry met eend. Ik dacht dat er 2 eendenbouten in het pakje zaten maar het bleken 3 kleintjes te zijn. Dus GZQ had toch mee makkelijk kunnen eten. Had hij best gelust. Misschien de volgende keer, want de eindconclusie was toch wel dat we best een keertje vaker eend mogen eten. 

Eend in groene curry met mango en paprika

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - 2 personen)
 • 2 eendenbouten
 • 2 eetlepels groene currypasta (zie dit recept)
 • 1 eetlepel zonnebloemolie
 • 200 milliliter kokosmelk
 • 1 grote rode paprika (± 200 gram)
 • 150 gram mango
 • rijst voor erbij
Verwijder een deel van het vet en vel van de eendenbouten. Kerf ze een paar keer in met een mes en wrijf de helft van de currypasta erin. Laat een half uur tot een dag in de koelkast marineren. 
Snijd de paprika en mango in blokjes. 
Verhit de olie in een braadpan. Bak de eendenbouten rondom bruin en schuif ze dan even opzij. Fruit de overgebleven currypasta een paar minuten en giet er dan de kokosmelk bij. Breng aan de kook en laat de eend afgedekt 1 uur op heel laag vuur sudderen. (Ik had 3 kleine eendenbouten, dus dat lukte prima in een uur. Als ze groter zijn hebben ze misschien langer nodig om heel mals te worden.)
Voeg de paprika en mango toe en laat deze 5 minuten meewarmen. Het deksel kan hierbij weer van de pan om de saus iets in te laten koken. Als de saus erg dun is, kun je ook de eend uit de pan halen en warm houden en de saus op hoog vuur iets in laten koken. 

Wij aten er deze lekkere rijst van Tilda bij. Op smaak gebracht met alleen maar ingredienten die ik uit mijn kruidenla of voorraadkast zou kunnen pakken. Soms is zo'n zak wel gemakkelijk. Ik vind alleen de hoeveelheid een beetje onpraktisch. Het is teveel voor 1 maar te weinig voor 2. 

1 opmerking:

 1. Lekkere bereiding

  Maar 1 enkele opmerking:

  Te weinig saus als je een grote sauseter bent. Ik heb inplaats van 200ml kokosmelk 400ml gebruikt en een beetje kippenbouillon. Voor de rest perfect gerechtje


  Dank je wel

  BeantwoordenVerwijderen