woensdag 6 januari 2021

Cakejes met hazelnoot en framboos - glutenvrij en lactosevrij


Een schone zus met wat dieetbeperkingen (oa gluten- en lactosevrij) kwam eten. Als hoofdgerecht maakte ik noedels met veel groente, vis in bananenblad en sambalboontjes. Voor de noedels wilde ik eigenlijk boekweitnoedels gebruiken, maar alle boekweitnoedels in de toko bevatten ook nog een groot deel tarwe. Dus dat schoot niet op. Bij de ekoplaza vond ik boekweit-zoete aardappelnoedels. De smaak was prima, alleen ze plakten nogal aan elkaar. Dus voor een volgende keer moet ik onthouden dat ik ze in kleine porties aan ruim water toevoeg, goed roer en misschien wat olie aan het water toevoeg. Eigenlijk had ik gewaarschuwd moeten zijn, gezien deze kooksessie

Ook maakte ik nog een snel, klein toetje. Dat was dit cakeje. 

Cakeje met hazelnoot en framboos

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - 5 cakejes)
  • 1 ei
  • 15 gram rietsuiker
  • 10 gram honing
  • 50 gram zonnebloemolie
  • 15 gram geraspte kokos
  • 35 gram havermout (tot meel gemalen)
  • 25 gram fijngemalen hazelnoot
  • 1/4 theelepel glutenvrij bakpoeder
  • 15 (verse) frambozen *)
Klop het ei met de honing en de suiker 3 minuten. Klop er beetje voor beetje de zonnebloemolie door. Meng kokos, havermout, hazelnoot en bakpoeder door het mengsel. Verdeel het beslag over 5 cupcakevormpjes. Duw in elk cakeje 3 frambozen. Bak de cakejes in 20-25 minuten op 175 gaar. 

*) Als je diepvriesframbozen gebruikt, gebruik dan nog 5 gram havermout extra. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten