woensdag 30 december 2020

Roodlof met brie, pecannoten en balsamicostroop


Tweede kerstdag wisselden we sjoelen en eten af. Geen groot meergangendiner maar een combinatie van aangeklede borrel met kleine gerechtjes. Blokjes oude kaas met aalbessenchutney (blog ik binnenkort), gegrilde roodlof, gravad lax (manlief ging voor de zalm speciaal naar de Sligro die op de 24e om 8.15 gelukkig nog erg rustig was), bordje preirisotto, hartig taartje met pompoen waarvan het deeg weer lekker knapperig was geworden (de basis komt hier vandaan, maar ik gebruik bijvoorbeeld griesmeel in plaats van de polenta), een "troeptoetje" (met meringue die ik een hele week heb moeten verstoppen) en brownie met stoofpeertjes. Hier het recept voor de gegrilde roodlof. 



Roodlof met brie, pecannoten en balsamicostroop

(4 stuks)
  • 2 stronkjes roodlof
  • beetje (koolzaad)olie
  • peper, zout
  • 75 gram brie, in stukjes
  • 8 halve pecannoten, grof gebroken
  • balsamicostroop (crema di balsamico)
Verhit de grillpan. 
Snijd de roodlof over de lengte in tweeen. Bestrijk licht met olie. Grill de helften op de snijkant een paar minuten tot ze lichtbruin zijn. Draai om en zet het vuur laag. Bestrooi met peper en zout. Beleg met de stukjes brie. Laat die licht smelten. 
Leg de roodlof op een bordje. Bestrooi met de pecannoten en bedruppel met de balsamicostroop. 

3 opmerkingen: