zaterdag 7 februari 2009

Boompjes - broccolitaart met spekjes en kaas

Broccoli wordt door kinderen vaak bestempeld als " boompjes". Nu lijkt het daar ook wel een beetje op. De broccoli die deze week in het pakket zat, leek zeker op een boom. Er zat een behoorlijke stronk aan. Deze stronk is ook gewoon eetbaar. Ik maakte er een hartige taart van. Mannetje Q vond vooral de knapperige randjes van de taart lekker.

Broccolitaart

(2 personen - quichevorm 24 cm doorsnee)
  • 5-6 plakjes deeg voor hartige taart (of bladerdeeg)
  • 400 gram broccoli
  • 50-100 gram gerookte spekreepjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl tijm
  • (cayenne)peper
  • 2 eieren
  • 0,5 dl melk
  • 100 gram geraspte kaas
Verwarm de oven voor op 200 C.
Laat de plakjes deeg ontdooien. Vet een quichevorm in en bekleed de vorm met de plakjes deeg.
Bak de spekjes op een laag vuur uit. Fruit op het laatst het uitgeperste teentje knoflook even mee.
Snijd de stronk van broccoli in kleine stukjes en kook deze 5 minuten in een bodempje gezouten water. Schep de stukjes bij de spekjes. Kook de roosjes 3 minuten voor.
Klop het ei los met de melk, peper en tijm. Schep het spek-stronkjesmengsel in de vorm. Leg hierop de roosjes. Giet het eimengsel erover heen en bestrooi met de kaas.
Zet de vorm in de oven en bak de taart in 30 minuten bruin en gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten