maandag 5 september 2011

60 eieren-project - Ei in gehakt

Een variant op Schotse eieren. In dat recept worden de eieren gefrituurd, maar daar had ik niet zo´n zin in. Ik heb ze, net als een gewone gehaktbal, gebraden. Mijn gehakt was blijkbaar waterig (ondanks dat het P&E was) want het gehaktlaagje was behoorlijk gekrompen. Je zag het ei er door heen. Geen foto deze keer, want om eerlijk te zijn, zag het er niet echt uit. Het was wel lekker. Wij aten er "bubble and squeak" bij. Na het 60 eieren-project komt dat recept ook op mijn blog.

Ei in gehakt

per persoon:
  • 1 ei
  • 100 gram gehakt
  • peper, zout
  • 3 blaadjes salie, fijngehakt
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 1 theelepel melk
  • boter om te braden
Kook het ei 6 minuten. Laat het schrikken en afkoelen en pel het ei.
Maak het gehakt aan met zout en peper naar smaak, de salie, het paneermeel en de melk en kneed goed door. Maak een plat lapje van het gehakt en wikkel dat om het ei. Leg tot gebruik in de koelkast.
Verhit de boter in een braadpan. Braad het gehaktei aan alle kanten aan. Voeg een heel klein beetje water toe en doe de deksel op de pan. Laat het gehaktei in 20 minuten gaar worden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen