Origineel maak je deze pasteitjes met 1 ei per pasteitje, waarbij je de dooier heel laat. Na het frituren is de dooier dan nog heel zacht, dus dat vereist ervaring bij het eten. Ook het vouwen ervan leek me nogal lastig. Ik voorzag grote knoeipartijen. Dus dit is zeg maar een beginnersvariant. Verder houd ik niet zo van een lopende dooier.
Het briquedeeg heb ik bij de Lidl gekocht. In verband met het suikerfeest hadden ze het daar tijdelijk. Bij Turkse of Marokkaanse winkels hebben ze het natuurlijk ook. Vervang het anders door filodeeg.
Brique met tonijn en ei
(10 stuks)- 100 gram aardappel, in kleine blokjes
- halve ui, gesnipperd
- 1/2 eetlepel olijfolie
- blikje tonijn (stukjes, op water)
- 3 eieren
- 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
- peper, zout
- 10 briquevellen
- olie om te frituren
Kook de aardappelblokjes in een klein beetje water net gaar. Dit duurt zo´n 3-4 minuten.
Verhit de olie en laat de ui hierin 5 minuten zachtjes fruiten.
Giet de tonijn af en doe de tonijn in een kom. Maak fijn met een vork. Doe de blokjes gare aardappel en ui erbij. Klop de eieren erdoor en meng peper, zout en peterselie door het mengsel.
Vouw een briquevel in 3-en. Leg op 1 kant een volle theelepel vulling en vouw om en om tot driehoekjes. Zie de afbeelding hieronder.
Bewaar de driehoekjes die klaar zijn onder een theedoek en leg ze niet op elkaar. Dat gaat kleven.
Verhit de frituurolie tot 170C en bak de driehoekjes met 3-4 tegelijk in ± 3 minuten gaar en goudbruin. Keer halverwege als ze niet goed ondergedompeld zijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten