Spinaziemacaroni met zalm
(2-3 personen)- 200 gram fusili
- 1 eetlepel olijfolie
- 1/2 ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook
- 250 gram diepvriesspinazie, ontdooid
- 1 dl slagroom
- peper, zout
- 1 theelepel geraspte citroenschil
- 1 eetlepel citroensap
- 200 gram gerookte zalm
- 150 gram peultjes
Maak de peultjes schoon door het puntje eraf te snijden en eventuele draden te verwijderen. Snijd doormidden en doe met wat water in een magnetronbestendig schaaltje. Verhit 3-4 minuten op vol vermogen. Giet af en laat even staan.
Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui even aan. Pers het teentje knoflook er boven uit. Doe de spinazie erbij en de room en breng aan de kook. Laat een paar minuten pruttelen. Doe de citroenschil en -sap erbij en peper en zout naar smaak.
Kook de fusili gaar. Giet af en bewaar een beetje van het kookwater.
Roer de peultjes door de spinazie. Roer de gare pasta erdoor en dan de zalm. Proef of er nog peper of zout bij moet en verdun eventueel nog met wat pastakookvocht.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten