Spaghetti carbonara
(3 personen)
- 250 gram spekblokjes
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 1 teentjes knoflook
- 3 eieren
- 4 eetlepels slagroom
- versgemalen zwarte peper
- 50 gram geraspte parmezaanse kaas
- 250 gram spaghetti
Bak, in een grote braadpan, de spekblokjes uit in eigen vet. Schep de blokjes uit de pan en houd even apart. Bak in het achtergebleven vet de ui een paar minuten en dan nog 1 minuut de knoflook erbij.
Klop in een kom de eieren goed los met de slagroom en doe er flink wat peper bij. Roer de helft van de kaas erdoor.
Kook de spaghetti gaar. Giet af, maar hou wat kookvocht achter.
Doe de spekjes weer terug in de pan en laat goed heet worden. Schep de spaghetti erdoor. Zet het vuur uit en meng het eimengsel er goed door. De hitte van de spaghetti gaart het ei. Als je denkt dat het te droog blijft, kun je nog een beetje van het achtergehouden kookvocht erdoor roeren.
Bestrooi met de achtergebleven kaas.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten