zondag 11 september 2011

60 eieren-project - Minitaartje met lemoncurd en meringue

En wat doe je dan met de lemoncurd? Je kunt ´m op dunne koekjes smeren, of als vulling in een taart gebruiken. Omdat ik ook nog een eiwit over had, maakte ik een snel toetje.

Hiervoor verkruimelde ik 7 mariabiscuitjes heel fijn en mengde dit met 25 gram gesmolten boter. Dit verdeelde ik over 3 siliconencakevormpjes en liet ik hard worden in de koelkast. Het eiwit klopte ik half stijf, waarna ik er 2 lepels basterdsuiker bij deed en verder klopte tot ik een glanzend schuim had. De koekvormpjes haalde ik uit de siliconenvormpjes. Ik deed er een lepel lemoncurd in en daarna een dot schuim op. Even (echt even!) onder een hete gril, en yammie. Op de foto is te zien dat mijn even al even te lang was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten