zondag 4 september 2011

60 eieren-project - Kaneelhazelnootmeringues

Tsja, en dan zit je na het maken van de crème brulée met 3 eiwitten. Soms vries ik deze in, maar omdat ik nu het mij zelf opgelegde doel moet bereiken, moet ik er iets mee doen.
Het idee van deze meringues komt van Yotam Ottolenghi maar ik heb aan de hoeveelheden gesleuteld en mijn meringues zijn veel kleiner.


Kaneelhazelnootmeringues

(± 10 stuks)
  • 3 eiwitten
  • 60 gram bruine basterdsuiker
  • 110 gram witte basterdsuiker
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 15 gram ontvliesde hazelnoten, fijngehakt
Doe het eiwit, beide soorten suiker en de kaneel in een hittebestendige kom. 
Breng een laagje water aan de kook in een pan die zo´n formaat heeft dat de kom erop kan staan zonder dat de onderkant het water raakt. Zet de kom op de pan en doe het vuur weer uit. 
Laat een paar minuten staan, terwijl je geregeld roert zodat de suiker oplost. Haal de pan dan weer van de kom af en klop de eiwitten tot een stijf schuim terwijl het afkoelt. Het schuim moet zo stevig zijn dat het zijn vorm behoudt.
Vet een bakplaat in of bekleed met bakpapier. Vorm met 2 eetlepels platte bergjes schuim op de bakplaat van ongeveer 4 cm doorsnee. Bestrooi met hazelnoot. 
Laat de meringues in een oven van 110C in ± een uur drogen. De buitenkant mag niet teveel kleuren, en moet goed uitdrogen. De binnenkant mag nog een tikje kleverig zijn. De meringues zijn klaar als je ze gemakkelijk van de bakplaat kan afhalen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten