Champignonquiche
(quichevorm met losse bodem 23 cm doorsnee)- 160 gram bloem
- 80 gram koude boter of margarine, in blokjes
- 1-2 eetlepels ijskoud water
- 20 gram boter
- 250 gram champignons
- 250 gram kastanjechampignons
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
- 2 eetlepels verse tijm, de blaadjes
- peper, zout
- 2 dl slagroom
- 4 eieren
- 50 gram parmezaanse kaas, fijngeraspt
Maak eerst het korstdeeg door de bloem en de blokjes boter in de kom van een keukenmachine te doen en dit te mengen totdat het mengsel op broodkruim lijkt. Voeg dan 1 eetlepel water toe. Meng - zo kort mogelijk - totdat het deeg een bal vormt. Voeg eventueel nog wat meer water toe. Laat het deeg 15 minuten rusten in de koelkast.
Hak de champignons fijn. Verhit de boter in een koekenpan. Voeg de champignons toe en laat ze op hoog vuur bakken totdat het vocht verdampt is. Bak het uitgeperste teentje knoflook nog even mee. Roer de tijm en peterselie erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Klop in een kom de eieren met de slagroom goed door elkaar. Roer de kaas erdoor.
Rol het deeg uit tot een cirkel met een 4 cm grotere doorsnee dan de vorm. Bekleed de vorm hiermee. Prik de bodem in met een vork. Leg een velletje bakpapier (of siliconenvel) op de bodem en doe hierin een blindbakvulling. Bak de deegbodem 20 minuten in een oven van 180C. Verwijder de blindbakvulling en bak de taart nog 10 minuten. Laat wat afkoelen.
Verdeel het champignonmengsel over de bodem van de taart. Giet dan het eimengsel eroverheen. Bak de taart in een oven van 180C tot de vulling gestold is en de bovenkant lichtbruin is.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten