Via een kookblog kwam ik op dit filmpje terecht. Erg mooi. Het verwerken van rode biet in iets zoet klinkt een beetje vreemd, maar je hebt per slot van rekening ook courgette- en wortelcake. Dus het waard om te proberen. En het zijn ook weer 3 eieren in het 60 eieren-project.
Je proeft de biet wel, maar het is lastig raden wat je proeft als je niet weet wat je moet proeven. Verder blijft de cake smeuïg (niet nat).
Cake met chocolade en rode biet
- 125 gram zachte boter
- 250 gram bruine basterdsuiker
- 3 eieren
- snuf zout
- 1 theelepel vanilleextract
- 400 gare rode bietjes, gepureerd
- 120 gram pure chocolade
- 300 gram bloem
- 1 theelepel baking soda
Klop de boter met de suiker en eieren tot een romig mengsel.
Laat ondertussen de chocolade smelten. Klop zout, vanille en bietjespuree erdoor. Klop daarna de gesmolten chocolade erdoor. Zeef bloem en baking soda boven het mengsel en klop dat er ook door.
Vet een tulbandvorm in met gesmolten boter en bestuif met bloem. Verwarm de oven voor op 190C. Schep het beslag in de vorm en bak de cake in een uur gaar. Laat iets afkoelen en stort dan op een taartrooster om verder af te koelen.
Hoe heb je de bietjes gepureerd? Handmatig met een stamper, of met een keukenmachine / blender? In het filmpje wordt dit niet getoond, maar de bietjes lijken vrij grof gepureerd.
BeantwoordenVerwijderenDag Tim,
BeantwoordenVerwijderenik heb de bietjes met de staafmixer gepureerd. Dan zijn ze best fijn, maar bietjes helemaal glad krijgen is best lastig. Dit was een prima structuur.
johanneke
Bedankt! Ik zal het recept eens proberen.
BeantwoordenVerwijderen