dinsdag 6 september 2011

60 eieren-project - Zabaglione

Ook iets van het verlanglijstje van manlief. Meestal gemaakt met zoete, witte wijn of marsala. Ik gebruikte een (lichte) perenlikeur.


Zabaglione

(2 personen)
  • 2 eierdooiers
  • 2 eetlepels suiker
  • 4 eetlepels perenlikeur
Doe de eierdooiers en suiker in een hittebestendige kom. 
Breng een laagje water aan de kook waar de kom straks boven kan hangen. 
Klop de eierdooiers met de suiker ± 5 minuten tot ze schuimig en lichtgeel zijn. Klop de likeur erdoor. Hang de kom boven het hete water en zet het vuur laag of zelfs uit. Blijf kloppen totdat het mengsel nog luchtiger wordt, dikker wordt en tot een vla bindt. Zorg dat het niet te heet wordt, want dan krijg je korreltjes gaar ei en dat is niet lekker. 
Giet in mooie kommetjes en serveer met wat fruit of dunne koekjes. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen